Winterbanden

Een winterband biedt extra veiligheid bij temperaturen onder 7°C. Dat is in grote lijnen te danken aan de twee belangrijkste verschillen tussen zomer- en winterbanden.

Allereerst is de rubbersamenstelling van een winterband anders. Hierdoor blijft een winterband ook bij lage temperaturen flexibel, dat zorgt voor meer grip. Het rubber van een zomerband wordt in de winter hard en heeft dus juist minder grip.
Ook heeft een winterband lamellen, dat zijn kleine maar zeer effectieve inkepingen in de profielblokken. Deze zorgen voor extra grip bij optrekken en remmen. Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en remt op een nat wegdek, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Dat kan het verschil betekenen tussen wel of geen aanrijding.

Meer informatie over winterbanden vindt u hier

Het Bandenhotel: vijfsterrenverblijf voor uw banden

Het bandenhotel van HET BANDENCENTRUM is speciaal ingericht voor de opslag van uw banden/wielen tussen de seizoenen. Uw banden worden opgeslagen bij optimale omgevingscondities en u verliest geen ruimte in uw garage of kelder. ook hoeft u uw banden niet elke keer wanneer u ze wilt laten monteren ,mee te nemen.

Doe uw voordeel met onze goede zorgen!

Bandenspanning-
controlesystemen (TPMS)

Steeds meer auto’s beschikken over een bandenspanningcontrolesysteem (TPMS). Zo’n systeem heeft veel voordelen. De verkeersveiligheid neemt toe, evenals de levensduur van banden. Het brandstofverbruik neemt af. Voor een deel van de auto’s heeft TPMS gevolgen voor de zomer- en winterbandenwissel. Wij staan voor u klaar voor het onderhoud van het systeem en om uw vragen te beantwoorden.